OVER MIJ


"Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan."


Wie ben ik? Mijn naam is Valerie Rutjes en ik ben in 1990 geboren en vervolgens getogen in Noord-Brabant, onder de rook van 's-Hertogenbosch. Na te zijn opgeleid aan de Radboud Universiteit in taal en beleid, was ik enkele jaren werkzaam als beleidsadviseur bij de lokale overheid.


Hoewel thema's als maatschappelijke ontwikkeling, welzijn en jeugd mij inhoudelijk zullen blijven drijven, besloot ik mijn carrière om te gooien en mijn jeugddroom achterna te gaan. Na een jaar kennis en ervaring opdoen aan de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam, ben ik nu volledig werkzaam in de creatieve sector. 

CV


EIGEN BEDRIJF

Valerie Rutjes | 2020 - heden

Verschillende klussen in film en televisie: van zelfstandige producties van idee tot oplevering, tot freelancen in redactie en productie.


CURSUS FILMSCENARIO

Scenariovakschool | 2021 - 2022

Gedurende tien maanden werkte ik intensief aan de ontwikkeling van mijn eerste scenario.CURSUS PRODUCTIE

Nederlandse Filmacademie | 2019 - 2020

Werkzaam op verschillende studentproducties als o.a. productie assistent, assistent opnameleider, locatie scout, script-continuïteit en postproductie supervisor.


REDACTEUR KENNISBANK

Cultuur Academy | 2022 - heden

Voor cultureel platform Cultuur Academy in Arnhem en Nijmegen onderhoud ik de kennisbank en ontwikkel ik nieuwe content (artikelen, maar ook audio en video). 


DOCWERK

Van Osch Films | 2020 - 2021

In het kader van talentprogramma Docwerk maakte ik vier afleveringen voor de NTR serie Art Dept. en werkte ik als camera en geluid mee aan de afleveringen van mijn collega's.

www.docwerk.tv


BELEIDSADVISEUR MAATSCHAPPELIJKE ONTWIKKELING

Gemeente Nijmegen | 2018 - 2019

Werkzaam in het sociaal domein op o.a. de jeugd geestelijke gezondheidszorg, huisartsenzorg, passend onderwijs en volwasseneneducatie.INSPIRATIE

Album 05


Name this collection of images. You can always change or hide this description.